Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
18 September 2024

Sunnmørsbadet, Fosnavågen Norge

En välkänd badanläggning som har välkomnat badentusiaster i mer än 20 år.

Sunnmørsbadet i Fosnavågen, en populär badanläggning som har glatt badentusiaster i över 20 år, har nyligen genomgått en uppgradering av sina belysningslösningar. Tidigare var anläggningen utrustad med 16 st. Wibre 4.0271.00.13, 175W halogenarmaturer med QT12-sockel.

Efter många års drift beslutade man sig för att modernisera belysningssystemet för att säkerställa bättre energieffektivitet, säkerhet och en förbättrad ljusupplevelse.

Åtgärder

I samband med renoveringen byttes de gamla halogenarmaturerna ut mot 16 Retrofit Wibre 4.0291.00.13 LED-armaturer. Retrofit Wibre 4.0291.00.13 LED-armaturer, som ger ett modernt ljus med en färgtemperatur på 4500 Kelvin. De nya armaturerna är utrustade med en 3 meter lång kabel för flexibel installation. Dessutom uppgraderades drivdonen till nya on/off-enheter av typ 5.0630.01.12 för bättre funktionalitet och prestanda. För att säkerställa att all monteringsutrustning också var i toppskick byttes monteringsfästena för alla armaturer ut vid samma tillfälle.

Ökad säkerhet med undervattensbelysning

En viktig fördel med den nya undervattensbelysningen är att den effektivt belyser botten av simbassängerna. Detta ökar möjligheten att visuellt identifiera personer på botten av bassängen, vilket är särskilt viktigt för badhuspersonalen. Förbättrad synlighet kan bidra till snabbare insatser vid nödsituationer, och inte minst ger det andra badgäster en bättre chans att upptäcka något misstänkt och varna personalen. Det här är en viktig säkerhetsåtgärd som ger både anställda och besökare en större känsla av trygghet.

Installation

En destination för hela familjen

Det lokala företaget Tussa Installation i Fosnavåg anlitades för att genomföra renoveringen. Med sin erfarenhet och lokalkännedom säkerställde de en smidig övergång till den nya belysningslösningen. Uppgraderingen har lett till en mer energieffektiv drift och bättre ljuskvalitet, vilket skapar en ljusare och mer välkomnande atmosfär för Sunnmørsbadets gäster.

En destination för hela familjen

På Sunnmørsbadet finns det plats för alla, oavsett ålder och simkunnighet. Här kan du simma i den stora tävlingsbassängen, låta barnen ha kul i barnbassängen eller njuta av avkoppling i jacuzzin. För den som söker spänning erbjuder anläggningen även rutschkanor och hopptorn. Med ett café och sydliga temperaturer är det en komplett upplevelse för badgästerna. Sunnmørsbadet ligger bara en kort färje- och biltur från Ålesund, i natursköna Fosnavåg.

Sammanfattning

Renoveringen av belysningssystemet på Sunnmørsbadet har varit en framgång, med modern LED-teknik som ger bättre ljuskvalitet, ökad säkerhet och energieffektivitet. 

Kundservice
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
0660-292902